Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

„Z pól na stół” - warsztaty kulinarno-plastyczne

W klasie 3a odbyły się warsztaty tematyczne związane z cyklem zajęć "Z pól na stół". Dzieci miały okazję nie tylko zdobyć wiedzę na temat różnych rodzajów zbóż i ich znaczenia w codziennym życiu, ale także aktywnie uczestniczyć w zajęciach praktycznych.

Podczas części kulinarnej uczniowie samodzielnie przygotowywali ciasto drożdżowe, z którego następnie formowali i piekli tradycyjne chałki. Dzieci z wielkim zaangażowaniem odmierzały składniki, formowały ciasto i zaplatały chałki, ucząc się przy tym pracy zespołowej oraz cierpliwości. Po upieczeniu wszyscy mogli spróbować swoich wypieków – zapach świeżego pieczywa unosił się nie tylko w całej klasie:)

W drugiej części warsztatów dzieci rozwijały swoją kreatywność podczas zajęć plastycznych. Z gliny lepiły różne produkty zbożowe, takie jak bochenki chleba, bułki, rogale, a nawet zbożowe ciasteczka. Gotowe prace zostały pomalowane, by mogły stanowić piękną pamiątkę po tych twórczych zajęciach.

Warsztaty były nie tylko świetną zabawą, ale też doskonałą okazją do nauki poprzez działanie. Uczniowie dowiedzieli się, jak długa droga prowadzi „z pola na stół” i jak wiele pracy wymaga przygotowanie codziennych produktów zbożowych.

Małgorzata Wielgosińska